La meg presentere min makker på turen. Han jeg skal gå Amundsens rute sammen med. Han jeg skal jobbe tett sammen med opp mot turen, og leve i telt med i ca 80 dager. Hans navn er Jan Sverre Sivertsen, også kalt SIVERT.

Så hvem er SIVERT?

Har bodd på Svalbard i 12 år.

 Jeg er en kar som har tilbragt mye tid i kulde, snø og is. Jeg har bodd på Svalbard i 12 år hvor jeg blant annet jobbet som guide – sommer og vinter – og jobbet mange år med tilrettelegging av turer og ekspedisjoner i det høye nord.

Erfaren med turlivet.

Den store interessen for turlivet kom først i begynnelsen av 20-åra, da jeg studerte på Norges Idrettshøgskole og tok friluftlivsstudiet der. En gnist var tent og da var det gjort. De vel tjue åra som er gått siden den gang har jeg brukt til å være mye på tur – helst til fjells, og helst på skiturer.

Jeg har mye erfaring fra vinterturer og har også vært i Antarktis to ganger tidligere. Første gang med isbryter i Shackletons kjølvann via Falklandsøyene, Sør-Georgia og ned til Antarktis-halvøya. Den andre turen til verdens kaldeste og mest vindfulle kontinent gikk med ski-kite fra Sydpolplatået og inn til selve Sydpolpunktet. Det beste og viktigste grunnlaget for vintererfaringen er allikevel fra Svalbard og fastlands-Norge med utallige vinterturer – korte og lange med blant annet kryssinger av både Finnmarksvidda og Hardangervidda. Jeg er autorisert Svalbard-guide og var aktiv i breredningstjenesten på Svalbard i flere år.

Opptatt av likeverd og like muligheter.

Privat er jeg gift med Liv-Hege og vi har døtrene Tuva og Hedda – begge tenåringsjenter. En viktig del av motivasjonen jeg har for å være med ekspedisjonen til Sydpolen er å vise at kvinner og menn er likeverdige og at de sammen utgjør de beste teamene. Jeg synes det er viktig at fremtida til døtrene ikke er preget av forskjellsbehandling, men av likeverd og like muligheter uansett kjønn, legning eller rase. Menn og kvinner må stå opp for hverandre. Forhåpentligvis kan Astrid og jeg vise at våre egenskaper totalt sett blir et vinner-team.

Følger drømmene.

 Jeg har alltid hatt mange drømmer og også klart å følge mange av dem. Jeg har aldri vært redd for å utforske nye spennende muligheter enten det gjelder jobb eller tur. Hva andre måtte mene og tro om det jeg driver med, bruker jeg veldig lite energi på. De som kjenner meg vil nok si at jeg er en humørspreder, sjelden sur og ser positivt på det meste her i livet – egenskaper som er gode å ha på tunge dager i løpet av ekspedisjonen. For tunge dager blir det garantert for oss begge innimellom i løpet av de 2050 kilometrene vi skal tilbakelegge.

Vil med glede bidra til ekspedisjonen.

Det å få være med å bidra til at Astrid blir den første kvinne som går Amundsens rute til Sydpolen er hovedmålet med min deltakelse i ekspedisjonen, i tillegg til at vi vil være bare den 3. ekspedisjonen som har gått ruta siden Amundsen i 2011. De vanvittige naturopplevelsene vil nok allikevel være mye av det vi vil sitte igjen med etter ekspedisjonen. Det å få lov til å oppleve dette enorme kontinentet av is, snø og fjell – tett på i 80 dager – er få forunt og noe som garantert biter seg fast i sjelen. Polarbasillen kalles den. Den gjør at de som har fått oppleve våre ytterste polare strøk alltid vil ha en uforklarlig lengsel tilbake.

Dette er et stort og komplisert prosjekt som vil kreve mye av oss begge og teamet rundt oss – både i forberedelser og gjennomføring. Allikevel er det bare å krumme nakken og gyve på – løse hver oppgave som kommer og ikke gape over for mye på en gang. Planlegging er essensen for å lykkes. Jeg gleder meg!

La oss heie på hverandre, og jage en drøm!

astrid-sign

Foredrag

Når drømmen skal bli virkelighet !

Man trenger bare en drøm. En drøm som skiller seg ut. Som engasjerer. Som gir mot til å lære, og sette seg et unikt mål.

Det er mye som skal på plass før man kan gjennomføre store turer. Timer med hardt arbeid, og utallige treningstimer. Detaljer som skal på plass for å få til en unik tur. Oppturer og nedturer er en del av det hele. Å ha riktig fokus og jobbe bevisst for det jeg vil oppnå er noe jeg har måttet lære meg. Ellers ville jeg ikke hatt en sjanse.

Jeg har måttet lære meg å stå imot alle velmenende ord om hvorvidt jeg bør gjøre det jeg drømmer om eller ikke. Jeg har måttet velge å ikke bli et produkt av mine omgivelser – men å være et produkt av mine egne valg og avgjørelser.

Bedrifter og organisasjoner trenger fra tid til annen en liten vitaminsprøyte fra noen på utsiden. Noen som har funnet motivasjonen til noe ekstraordinært– én utfordring mer enn de trodde de kunne klare. Noen som kan inspirere og utfordre.

Jeg deler gjerne av mine erfaringer, så ta kontakt!
Simple Share Buttons