Den vanskelige sponsorjakten! Hvor begynner man?

Er det mulig å finne dem der ute? Jakten på den ene spesielle, den som skiller seg ut i mengden, og for deg betyr det – Lykke, å finne akkurat ham!

Jeg har fått en del brev i det siste av folk som har store drømmer de har lyst til å gjøre noe med.

Men som de sier ; ” det koster så mye penger at jeg ikke vet hvor jeg skal starte og om det er mulig å få til”…

Jeg vet mange av dere vil stoppe nettopp her, dette er det avgjørende punktet.

Men ikke gjør det, gi drømmen din en sjanse!

Jeg kan trøste dere med at jeg hadde det på akkurat samme måten da jeg begynte på mitt prosjekt: Og hvis det hjelper så er ikke jeg heller i mål enda, med min sponsorjakt.

Så tankene om det i det hele tatt er mulig kommer snikende innom fortsatt med jevne mellomrom også her hos meg.

Men da gjelder det å stå fast ved det som er din drivkraft for å få dette til. Så vil du se at du alltid vil finne enda en løsning på hvordan du skal komme deg videre.

 

Da jeg startet på dette store sydpolprosjektet for vel 2 år siden begynte jeg med å finne ut hvor mye turen kom til å koste.

For meg var det noen helt svimlende summer. Jeg hadde mest lyst til å bare gi opp.

Jeg tenkte at dette klarer jeg aldri, det vil ikke være mulig å få inn så mye penger . Hvem i alle dager ville gi meg penger for å oppnå min drøm? Og her snakker vi noen millioner.

Men så måtte jeg si til meg selv , ”Astrid skal du virkelig gi opp uten å ha forsøkt engang”?

Så jeg tenkte at her må jeg bare finne på noe, jeg ville begynne med å spørre folk som har klart det før meg. Hva er oppskriften?

Jeg begynte med en telefon til Børge Ousland.

Jeg sa at jeg trengte hjelp, jeg har nå fått et estimert budsjett og jeg trenger å begynne og jobbe opp mot sponsorer.

Hvordan i alle dager skal jeg gjøre det?

Hvor skal jeg begynne? Hvordan går man frem? Hva skal jeg si til dem?

Det var et ganske nedslående svar, Børges rolige stemme sa; ”det finnes ingen oppskrift på spørsmålene dine Astrid” ”du må finne din egen måte å gjøre dette på.”

img_2343

Børge sa; jeg har skrevet et kapittel om det i den nye boken min, Ekspedisjonshåndboka, les det og se om du finner noen ideer der som passer for deg.

Og det ble mitt første steg, jeg las kapittelet igjen og igjen, og tenkte på om det var noe her som kunne passe inn hos meg.

Jeg fikk ideer som jeg kunne begynne å jobbe ut fra, og praktiske råd. Det var til stor nytte for meg, for å finne en måte å starte på.

 

Men, jeg skjønte fort at det ikke bare er å gå ut der å spørre, man må faktisk ha noe å komme med også.

Jeg måtte lage en beskrivelse av prosjektet mitt Jeg måtte sette ord på hva denne ekspedisjonen egentlig var for noe. Jeg måtte ha noe å presentere og vise frem, og jeg måtte tenke igjennom hva jeg kunne bidra med tilbake.

Jeg begynte å jobbe ut fra, følgende spørsmål, de kan virke vanskelige, men de er viktige å bruke tid på..

Hva er prosjektet mitt? Hva er spesielt med det, og hvem er «jeg» mitt oppi alt dette.

Hva handler den egentlige drømmen min om, er det bare en tur til Sydpolen, eller ligger det mer bak? Hvorfor ville jeg dette? Hva er drivkraften min?

 

Så kommer disse mer ubehagelige spørsmålene. De som fort kan få deg til å tenke dårlige tanker om deg selv, og miste troen på det du gjør. Det kjennes ydmykende ut å skulle spørre om penger, vil jeg virkelig  dette? I hvert fall kom de tankene til meg.

Men igjen, tenk bare på hva som er din indre drivkraft?  Hva vil du oppnå? Og ikke minst, det avgjørende støtet hvis du fortsatt tviler – Skal drømmen min stoppe her?  ( Det fungerer alltid på meg:-) Nei, nei, nei, jeg skal ikke stoppe her!

Du vil få disse spørsmålene, så bare jobb med dem først som sist. Her kommer de:

Hvorfor skal vi sponse deg? Hva kan vi få tilbake ved å bruke pengene våre på deg?

Vær kreative og finn noen gode forslag, Ha noe eksempler på mulige gjenytelser klare. Det finnes alltid en mulighet til å få en dialog om det, og de vil også ha tanker om hva de vil ha tilbake, men det er alltid fint å ligge litt i forkant:-)

 

Dette var noen få tips å starte med, jeg skal heie på deg, så sett igang!

Håper de vil være til hjelp for dere som går med noen drømmer dere ikke kommer igang med.  Bare sett i gang,  det er ingenting å vente på, gå for drømmen din!  Jeg heier på deg!

Tankeprosessene tar også tid så mist ikke motet om du synes det går sent, men gjør alltid noe, litt hver dag for å komme deg videre. Ellers tar tidstyven, utsettelse deg:-) (Se min tidligere blogg.)

Jeg kommer til å skrive litt mer siden om hvordan jeg har gått videre, for å skape min egen vei i dette prosjektert og jakten på den store drømmen, om å bli første kvinne til å gå Roald Amundsens rute til Sydpolen.

img_2344

En ting vet jeg helt sikkert, den som ikke prøver, får heller ikke noe!

Masse lykke til!  Hilsen meg med fletta på dette bildet:-)

Sjekk også ut min side www.finndinsydpol.no   Her finner dere en av mine løsninger, alle monner drar vet dere:-)

#finndinsydpol #helsport #sorrehab #lofotentørrfisk #turjenterno

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer