Har du en drøm? Har du satt deg ditt eget sydpolmål?

Dere har kanskje sett at #finndinsydpol følger alt jeg deler. Nå skal dere få en smakebit på hva det er!

I vinter ble det skrevet en del reportasjer om Sydpolprosjektet mitt, og eventyret jeg skal ut på.
Drømmen min, og det jeg jobber mot, er å bli første dame i verden til å gå Roald Amundsens rute til Sydpolen. Den han gikk i 1911. Verdens sydligste punkt ble da for første gang erobret. Den gang ble det et kappløp mellom Amundsen og briten Scott om å nå polpunktet først. Noe som endte i tragedie for den britiske ekspedisjonen. De døde alle på veien tilbake, etter å ha nådd polpunktet nesten en mnd etter Amundsen. Denne historien har blitt en del av verdenshistorien. Dramatikken i historien, og det ekstreme nådeløse kontinentet det utspant seg på har gjort at historien for alltid vil være like aktuell.

Det handlet den gang om menneske mot natur, om å følge drømmen, vilje til å ikke gi seg, forberedelser og gjennomføring.

Det gjør det også denne gangen.
For meg handler det om å bli den første dame i verden til å gå hele ruten til Amundsen til Sydpolen. Men også om å ta mine pasienters ord på alvor. Jeg har jobbet mange år som kreftsykepleier, og hatt samtaler med mennesker på slutten av livet. Dette har gjort mye med meg, og min måte å tenke på. Det er spesielt en samtale som har brent seg ekstra godt fast.

En mann i 50 årene, sa til meg; ”Astrid , du må leve mens du er i live”, ”ikke utsett drømmene dine”.
Dette har blitt min drivkraft gjennom dette prosjektet, og veien mot mitt sydpolmål.

Turen er så ekstremt stor og krevende, at de aller fleste ville gitt opp med første tanken på den.
Men dette er min store drøm, og jeg skal snu hver stein for å klare å gjennomføre mitt mål!
Dette fører oss tilbake til; Hvorfor #finndinsydpol?

Etter reportasjene i vinter fikk jeg flere henvendelser av folk som hadde blitt inspirert til å gå for sine drømmer. De fortalte; ”kan du gå for de store greiene der , så skal jeg klare mitt mål”. Og noen hadde allerede satt seg et mål, og bestemt seg for å våge seg utpå.

Etter alle disse henvendelsene fødtes en tanke i meg; ”dette må jeg få folket med på”,

Tenk hvis jeg gjennom prosjektet mitt, også kan være med å inspirere andre til å ta tak i drømmene sine. Jeg er sikker på at flere enn meg trenger å bli påminnet om; ”å leve mens de er i live”.

Jeg tenkte på det hele tiden, og nye henvendelser gjorde at jeg ble enda mer inspirert. Da kom tanken om #finndinsydpol. Jeg vil ha folket med til å finne sitt sydpolmål.

Vi vet jo hvordan det er med hverdagens kjas og mas. Alt vi skal gjøre som stresser oss, og innebærer at vi bare så vidt holder oss flytende. Vi blir trette, utkjørte, og kan ha vanskeligheter med å finne glede i det vi holder på med. Vi tappes for energi, føler oss tomme, og at vi bare flyter med. Med andre ord, en helt vanlig hverdag!

Men så er det dette da, vi vet også at å ha en drøm å noe og jobbe mot gir oss ny energi, krefter og glede. Og vi trenger å minne hverandre på det! Det forsvinner så lett i alt vi holder på med.

-Tenk om vi bare kunne finne plass til litt hver dag, av det som vi virkelig drømmer om å gjøre.
-Tenk om vi kunne bli mer bevisst på å følge en drøm, og sette oss som mål og gjennomføre den, bare for å skape noe godt for oss selv.

-Tenk om drømmen din kunne ta deg bort fra en hverdag du kanskje ikke har det bra i. Og erstatte den med det som du innerst inne ønsker å gjøre.( Kanskje det er en lang vei å gå, men den er ikke umulig)

-Tenk om du kunne ta mot til deg, å våge deg utpå! Å gjøre de endringene som skal til for at du skal få det bedre.. våge å ta steg for steg..

-Tenk hvis det å sette av litt tid hver dag til å jobbe mot drømmen din, gir deg overskudd til å takle det du ikke liker i hverdagen din.

-Tenk hva du utvikler hos deg selv, evnen til å holde ut og gjøre det som skal til. Bare fordi du jobber mot ditt mål.

-Tenk hvilken gevinst det kan ligge i små endringer!

Hmm…egentlig bare Vinn…Vinn… her!

Kanskje målet ditt er å gå til Galdhøpiggen, Norges høyeste fjell, det vil kreve mange små turer, før du tar den store turen. Tenk bare hvor godt disse små turene vil gjøre deg, tenk på flotte naturopplevelser du vil få mens du øver deg på å kunne gå en større tur. Daglig glede og energi kommer til deg fra turene dine.
Og ikke minst, du lærer deg til å gjøre det du har bestemt deg for, du hopper ikke av, du gir ikke opp.

Kanskje målet ditt er å lære å hekle.. Tenk hvor deilig det kommer til å bli, når du må sitte i ro og slapper av. Du må konsentrere deg om en oppskrift eller en ny teknikk fordi du skal lage flott ting, og utvikle deg til å kunne noe mer. Tenk om det er det som skal til, for å lærer deg å slappe av og stresse ned fra en ellers travel hverdag.

Har du noen indre styrker du har fortrengt, noe du liker å holde på med, eller har drømt om å gjøre?

Det er gjennom å drømme at vi kan avdekke våre indre styrker. Begynn å dagdrøm, som om det ikke skulle være noen begrensninger. Kanskje det vil være nøkkelen til at du tørr å prøve deg. Bruk drømmen din til noe mer enn det du gjør i dag, utfordr deg selv, sett deg et #finndinsydpol mål.

Det finnes så mange drømmer, bare du vet hva din drøm er, og hvilke nye veier du har lyst til gå!

#finndinsydpol.

#finndinsydpol #finndinsydpol

Kommentarer

kommentarer