Teamet

Det er nødvendig å ha et sterkt team rundt meg her hjemme. Noen som kan bistå i alt av planlegging og logistikk i forbindelse med denne krevende turen. Kroppen skal være i topp form, både fysikk og det mentale skal fungere, og ernæringsplan skal utarbeides.

Til å hjelpe meg har jeg fått med meg noen av de beste i verden på lange, krevende og vanskelige turer. De har mengder med erfaring, fra utallige ekspedisjoner, både i Antarktis, Arktis og andre kalde steder. Noe de har tilegnet seg over mange år. De er vel ansett som noen av de dyktigste i verden på akkurat dette området, og er viden kjente også utenfor Norges grenser.

Børge Ousland

Vår tids største eventyrer, nåtidens mest meritterte polfarer og en levende legende. Polfareren med stor P, ingen over, ingen ved siden av. Det vil være så mange måter å presentere Børge på. Han har gått alene til Sydpolen og Nordpolen, Han har krysset Antarktis og Arktis alene fra kyst til kyst. Han har gått til Nordpolen på vintertid, i stummende mørke. Han har vært den første til å krysse innlandsisen i Patagonia, og dette er bare et lite utvalg av hans lange merittliste.

Børge er en ener på planlegging, og grundige forberedelser. Trening og riktig sammensatt ernæring. Han utvikler og bearbeider utstyr, og alt er nøye gjennomtenkt og utprøvd.

Børge har også fokus på global oppvarming og følgene dette får for våre arktiske områder. Noe han holder foredrag om verden over. Han er engasjert som foredragsholder for National Geografic Society. Han har også startet Ice Legacy prosjektet sammen med Vincent Colliard, hvor han skal gå de 20 største isbreene i verden før de smelter og forsvinner. Dette gjør de for å sette søkelys på klimaendringene i de Arktiske områdene. Børge er engasjerende som forfatter, en anerkjernt fotograf, og har mottatt flere internasjonale priser for sine ekspedisjoner og filmer. Han har skrevet en mengde bøker fra sine turer, og har nylig gitt ut Ekspedisjonshåndboka hvor han deler all sin kunnskap fra sine ekspedisjoner og et rikt polfarerliv.

Børge vil hjelpe meg som mentor og rådgiver, under planlegging og i selve forberedelsene før turen. Han er villig til å dele av sin kunnskap, og sin erfaring. Noe som gjør at jeg kjenner meg privilegert som får denne muligheten.

www.ousland.no

Lars Ebbesen

Han er globetrotteren som har vært på utallige eventyr på verdens 7 kontinenter, og på polhavet. Etter mange Grønlandskryssinger, og flere turer til de høyeste fjellene i verden, som Aconcagua, Kilimanjaro, og Mt.Kenya, har Lars bred erfaring fra flere felt. Lars er også kjent for sin Unarmed ekspedisjon til Sydpolen sammen med Cato Zahl Pedersen og Odd Harald Hauge.

Lars var med å starte opp Hvitserk i 1997 sammen med Sjur Mørdre.

Han jobber nå sammen med Børge Ousland i Ousland AS. Og for seg selv som bla. grafisk designer, rådgiver og mentor. Lars er mannen som vet alt man trenger å vite om ekspedisjoner. Det han ikke vet finner han ut. Han har gjennomen en årrekke vær mentor og rådgiver for en rekke kjente ekspedisjoner. Også utenlandske ekspedisjoner tar telefonen til Lars hvis de står fast.

Lars er den som jobber med logistikken på turen vår. Han er et oppkomme av gode ideer og ser muligheter i det meste. Han sier tydelig ifra hva han synes, og det er helt utmerket. Han er en fantastisk person, mentor, rådgiver og inspirator å ha fått i teamet mitt.

www.ousland.no

Bengt Rotmo

Bengt jobber som polarguide i Ousland AS. Han har guidet utallige turer, over Grønland, til Nordpolen og Sydpolen, og er fast guide på kryssingen av innlandsisen i Patagonia. Han har også hatt flere lange turer i Alaska og Canada, og har blant annet gått Nordvestpassasjen. Han er også hundekjører og har deltatt i mange løp.

Bengt er journalist for bladet Friluftsliv, og har testet utstyr for dem over flere år.

Han er rik på kunnskap og har mye erfaring. Etter å ha vært på tur med Bengt over innlandsisen i Patagonia, var det ikke så vanskelig å tenke på ham som en god rådgiver i dette prosjektet.

Børge og Bengt de to eneste i Norge som er sertifiserte som internationale polarguider. IPGA certified guide.

www.ousland.no

Tore Morten Otterstad

Tore Morten er Osteopaten min, og har vært det gjennom mange år. Han har bred erfaring fra å jobbe med idrettsutøvere. og har bl.a noen av verdens beste utøvere innen enkelte idretter på sin liste. Han har bakgrunn som fysioterapeut, og er utdannet personlig trener. Men jobber nå mest med osteopati.

Jeg er opptatt av at kroppen skal tåle det jeg utsetter den for, så jeg skal unngå belastningsskader. Den skal bygges sterk del for del, og hele meg må kunne tåle stor påkjenning over tid.

Hos Tore Morten har jeg ”servicestassjonen” min. Han hjelper meg å holde kroppen i orden, så den kan ta imot, og tåle mye hard trening og stor belastning.

www.Briskeby-Osteopati.no

Simple Share Buttons